המטבח התאילנדי ידוע בזכות מנות נהדרות שעשירות בטעם וריח כמו פאד תאי, מרק טום יאם, קארי אדום וכדומה, וגם בזכות שימוש רב בירקות ובחריפות שעוקצת את הלשון, אך מגרה את התיאבון עם כל ביס מחדש. מתכון מרק הדגים שלפניכם עוצב מתוך העקרונות האלו והטעמים השונים שכה מאפיינים את המטבח התאילנדי. נעשים בו שימוש בתחליפים שונים, כמו למשל גרידת לימון וליים במקום למון גראס (עשב לימון), אך הטעם הוא עדיין חגיגה חריפה וחמוצה כמו שתקבלו במטבחים באסיה. שימו לב שניתן לעשות שימוש בדגים שונים לצורך הכנת המרק ולהפחית או להגדיל את כמות הפלפלים החריפים בהתאם להעדפות שלכם, כדי שתוכלו למצוא את האיזון המושלם בהתאם להעדפת הטעם שלכם. בתיאבון!