print header

7 הרגלים רעים שפוגעים במחשב שלכם

המחשבים הם כבר מזמן חלק בלתי נפרד מחיינו היומיומיים. בעולם של היום, בו הקצב מהיר יותר מאי פעם, קשה לנו מאוד לדמיין כיצד ייראו חיינו ללא המכשירים המתקדמים האלה. עם זאת, עדיין חלקנו לא יודעים כיצד להשתמש בהם נכון, או לכל הפחות איך לא להזיק להם, וכך יוצא שהמחשב מאכזב אותנו, עובד לאט ולא מצליח לעמוד במשימות שאנחנו מעמיסים עליו. כדי להימנע מכך ולוודא שהמחשב שלכם יעבוד במיטבו לאורך כמה שיותר זמן, כבר הכרנו לכם בעבר לא מעט פעולות מזיקות שאתם עושים למחשב שלכם, ויש לנו עוד 7 לשתף איתכם שחשוב שתזכרו.

1. התעלמות מהתחממות יתר של המחשב

דברים שהורסים את המחשב: מחשב מעלה עשן
התחממות יתר עלולה לגרום לנזק רציני למחשב ולקצר את אורך חייו. כשהטמפרטורות שבו עולות מעל לרמה הנורמלית, רכיבי החומרה שלו, כולל המעבד, המאוורר והסוללה, מאיצים את פעולתם וכך נשחקים מהר יותר. אם יש לכם מחשב נייח, אתם יכולים פשוט לדאוג לנקות אותו באופן קבוע מאבק ולוודא שהוא מאוורר. הימנעו מלהניח עליו חפצים או למקם אותו באזורים שבהם זרימת האוויר מוגבלת. אם תניחו אותו מעל לרצפה, תוכלו גם למנוע ממנו אבק.
 
מחשבים ניידים דורשים תשומת לב רבה יותר, מאחר שהם נוטים להתחמם יתר על המידה יותר מאשר מחשבים נייחים. עדיף למשל שלא להניח את המחשב הנייד על משטח רך בזמן שאתם עובדים איתו, כמו שמיכה או כרית למשל, מאחר שזה עלול לחסום את זרימת האוויר התקינה שלו. ודאו שאתם משתמשים במחשב על משטח שטוח – על הירכיים או פשוט על השולחן – כדי שהוא יוכל להתקרר כמו שצריך.

2. אי סידור הכבלים של המחשב

דברים שהורסים את המחשב: כבלים לא מסודרים למחשב
זה צעד שלרוב עושים רק פעם אחת ואז אתם לא צריכים יותר מדי להתעסק בזה, אך בדיוק בגלל זה מומלץ לוודא שאתם מניחים את הכבלים כמו שצריך, באופן שימנע מהם נזק ושחיקה. הדבר הראשון שאתם צריכים לוודא זה שהכבלים לא מתעקמים יותר מדי ובעיקר באזור התקע עצמו, וכן שיהיו הרחק מהישג ידם של ילדים או בעלי חיים. אם אתם משתמשים במחשב נייד ונוהגים לארוז לעיתים קרובות את הכבלים שלו, דאגו שלא לעטוף אותם סביב עצמם בצורה הדוקה מדי, וגם כאן שלא לעקם את הכבל בקרבה לאזור השקע, שם השלמות שלו היא העדינה ביותר.

3. ריקון הסוללה באופן מלא לעיתים קרובות

דברים שהורסים את המחשב: מחשב עם סוללה נמוכה
אפילו אם קניתם מחשב שיכול לעבוד על סוללה למשך 8 שעות, זה לא מבטיח לכם שזה יימשך כל לאורך כל העתיד הנראה לעין. הסוללה נשחקת בסופו של דבר ובעוד שתחילה המחשב אכן יקיים את ההבטחה, לאורך השנים הזמן הזה יפחת ל-3-4 שעות. על אף שלא ניתן להימנע מכך לחלוטין, אפשר להאט את קצב התדרדרות הסוללה אם דואגים שלא לאפשר לה להתרוקן עד למצב של 0%. חברו את המחשב לחשמל כשהסוללה מגיעה ל-10%.

4. הטענת הסוללה באופן מלא לעיתים קרובות

דברים שהורסים את המחשב: סוללה טעונה ל-82 אחוז
בדיוק כמו שלא מומלץ לאפשר לסוללה להתרוקן עד הסוף באופן קבוע, כך מומלץ גם שלא לתת לה להתמלא עד הסוף. ההמלצה הגורפת היא להטעין עד לרמה של 80-85%, ובמחשבים מסוימים ישנה אף אפשרות להגביל את הטענת הסוללה לרמה שכזו. זה אמנם יגזול קצת ממשך הזמן שתוכלו להשתמש במחשב לאחר ניתוקו מהחשמל, מאחר שתתחילו עם פחות סוללה, אך בטווח הארוך המנהג הזה יאפשר לכם להשתמש במחשב למשך זמן רב יותר גם במצב שכזה, מאשר אם הייתה לו סוללה מלאה אך שחוקה.

5. התעלמות מהצטברות אבק

דברים שהורסים את המחשב: מברשת מנקה מחשב מלא אבק
לאורך הזמן המחשב אוגר הרבה אבק ולכלוך – לא רק מבחוץ, אלא גם מבפנים. האבק הזה מפריע לרכיבים הפנימיים שלו לפעול כמו שצריך, ובעיקר מכריח את המאוורר להסתובב מהר יותר. בעוד שמומלץ באופן כללי לנקות את המחשב אחת לזמן מה, אפשר למנוע מראש את הצטברות האבק הזו על ידי צמצום חשיפת המחשב לאבק ושיער. תוכלו למשל לאחסן את המחשב הנייד בתיק שלו במקום על שולחן העבודה או סתם כך בחוץ, ולכל הפחות להימנע מלאכול מעליו דברים שעלולים להתפורר לתוכו.

6. תחזוקה שלא נדרשת

דברים שהורסים את המחשב: איש משתמש במחשב
יש הרבה תוכנות שמתהדרות בכך שביכולתן להאיץ את מהירות המחשב שלכם או שמתחייבות למחוק את כל הקבצים המיותרים בקלי קלות. עם זאת, הסתמכות על תוכנות שכאלה מבלי להכיר אותן קודם לכן עלולה לעשות יותר נזק מתועלת, ורובן, על אף ההבטחות, לא באמת עושות את עבודתן. זה כולל גם תוכנות שמטרתן לשמור על פרטיותכם בזמן גלישה ברשת. 
 
אז במקום להשתמש בתוכנות חינמיות להורדה, בדקו קודם כל האם יש חלופה חינמית במערכת ההפעלה שלכם. למשל, אפשר לכתוב בשורת החיפוש בתפריט ה׳התחל׳ של ווינדוס ״ניקוי דיסק״, ולהשתמש בתוכנה של מערכת ההפעלה כדי לבצע ניקוי קבצים זמניים במחשב.

7. אי דאגה לבטיחות בחשמל

דברים שהורסים את המחשב: כבלים חשמליים מנותקים
המחשב שלכם צריך רמה מסוימת של חשמל כדי לעבוד כמו שצריך, והוא תמיד נמצא בסכנה לספוג נזק עקב קפיצות מתח. לכן מומלץ לכבות אותו כשלא משתמשים בו לפרק זמן ארוך, ואם מדובר במחשב נייד, גם כדאי לנתק אותו מהחשמל. למחשבים נייחים אפשר אפילו לרכוש ספק כוח שימנע מעבר של תנודות זרם חשמלי קיצוניות שעלולות להזיק למחשב. היום יש גם ספקי כוח שמאפשרים למחשב להמשיך לעבוד כשאין חשמל, מה שמונע ממנו להיכבות בהפתעה ובכך לאבד מידע. במצב שכזה יש לכם די זמן לכבות את המחשב בצורה בטוחה.

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.