print header

7 דרכים לבדוק האם יש לכם ריח רע מהפה

ריח רע מהפה זה לא דבר נעים – לא לכם ולא לאדם שמדבר איתכם ועומד מולכם – לכן ברור שכל אחד מאיתנו היה רוצה להימנע מכך. זה יכול לקרות גם אם אתם נוהגים לצחצח שיניים כמו שצריך ובאופן קבוע, ואף יש לזה שם בשפה הרפואית – הליטוסיס. אם אתם סובלים מריח רע מהפה לעיתים קרובות, מומלץ מאוד לפנות לרופא שיניים ולברר את הסיבה לכך, וכדאי לא פחות להכיר את 7 השיטות הבאות שיסייעו לכם לבדוק האם אכן יש לכם ריח רע מהפה או לא בכל רגע נתון ביום. 
 

1. ליקוק הזרוע והרחה

לקקו את החלק הפנימי של הזרוע שלכם, באזור מפרק כף היד, המתינו 5-10 שניות והריחו. זה יאפשר לכם לבדוק בדיוק מה הריח שיוצא מהפה שלכם, ואם אתם חשים ריח רע, זה סימן לכך שכנראה בחלל הפה שלכם יש חיידקים שמייצרים תרכובות גופרית נדיפות. הם עושים את זה על ידי פירוק חלבון בקצב גבוה מאוד, והריח עצמו מגיע מהחלק האחורי של הלשון ומהגרון שלכם.
איך לבדוק האם יש ריח רע מהפה: אישה מריחה את מפרק כף היד

2. החלקת האצבע על הגרון

אם אתם לא נוטים לסבול מרפלקס הקאה בקלות, תוכלו להעביר את האצבע על חלק האחורי של הלשון שלכם או על הגרון ולהריח אותה לאחר מספר שניות כמו בשיטה הקודמת. שם כאמור נמצאים החיידקים שמשחררים את הריח הרע שבפה, אולם לעיתים הם יושבים על אבני שקדים בחלק האחורי של הגרון, ואם אתם חשים כאב דוקר בזמן הבליעה, זה עלול להעיד על היווצרות אבני שקדים (טונסילוליתים) שמהם מגיע אותו ריח רע. שתיית סודה לשתייה יכולה להפחית את הפרשת האבנים האלה, וניתן להסיר אותן גם אצל רופא.

3. נשיפה לתוך כוס ריקה ונקייה

קחו כוס נקייה ונשפו לתוכה אוויר חם מהגרון – לא כמו שמנסים לקרר מרק, אלא כמו שמנסים לחמם את הידיים. לאחר מכן הצמידו את הכוס לאף ושאפו את האוויר שבתוכה. זה יסייע לכם לבדוק את ריח הפה שלכם מבלי שתצטרכו להרטיב את היד או את האצבע עם רוק, ותוכלו לעשות זאת גם בעזרת שקית פלסטיק קטנה ונקייה.

4. ניגוב הלשון עם פד גזה

אם יש לכם פד גזה סטרילי וזמין, תוכלו לגרד איתו את הלשון ולבדוק האם מופיע עליו צבע צהבהב. הצבע הזה קיים כאשר ישנן תרכובות גופרית נדיפות על הלשון, שכאמור גורמות לריח הרע שיוצא לכם מהפה. תוכלו לנסות את זה גם עם ממחטת נייר, אך עדיף שהיא תהיה מאיכות גבוהה, מאחר שממחטה זולה עלולה להתפרק לכם על הלשון.
איך לבדוק האם יש ריח רע מהפה: פד גזה עם שאריות צהובות

5. גירוד הלשון עם כפית

אם אתם מעדיפים שלא להכניס את האצבע שלכם לגרון, תוכלו להשתמש גם בכפית לאותה מטרה. גרדו בעזרתה בעדינות את הלשון, תנו לה להתייבש למשך מספר שניות ואז הריחו אותה. תוכלו על הדרך לבדוק גם האם יש עליה שאריות צהובות או לבנות, ואם כן, אלו הם התוצרים של החיידקים שיושבים על הלשון שלכם ושגורמים לריח הרע שיוצא לכם מהפה, או שאלו הן שאריות של מזון או תאים מתים, שגם עלולים לתרום לכך. אם המצב הזה חוזר על עצמו באופן קבוע, מומלץ שתברישו גם את הלשון שלכם כשאתם מצחצחים שיניים.

6. שימוש בחוט דנטלי

קחו חוט דנטלי ללא ריח ונקו בעזרתו את השיניים. לאחר שתסיימו הריחו אותו, וכך תגלו האם יש לכם ריח רע מהפה או לא. אם כן, זה סימן לכך שהריח נובע ממזון שנתקע לכם בין השיניים, ופרט לתוצאות הבדיקה, זכיתם גם בשיניים נקיות יותר בעזרת מנהג בריא שמומלץ על ידי רופאי שיניים.

7. בדיקה אצל רופא שיניים

אם אתם סובלים מריח רע באופן קבוע מהפה, תוכלו לבצע בדיקה ממוחשבת לאבחון ריח רע אצל רופא השיניים שלכם. הבדיקה הזו תראה מה הרמות המדויקות של תרכובות הגופרית הנדיפות שבחלל הפה שלכם, וגם תקבע האם כמות החיידקים העודפת שגורמת להם מגיע מהפה או ממערכת העיכול. יתכן גם שרופא השיניים יבצע בדיקת אורגנולפטית, בה תתבקשו לנשוף דרך קשית פלסטיק.
איך לבדוק האם יש ריח רע מהפה: רופאת שיניים

איך למנוע ריח רע מהפה?

יש שלל שיטות טבעיות שעוזרות למנוע ריחות רעים מהפה, אולם הן לא תמיד מסייעות לפתור את שורש הבעיה. לעיתים מה שצריך לעשות זה פשוט להחליף את מברשת השיניים, מאחר שאחרי 3-4 חודשים של שימוש קבוע, הסיבים שלה עלולים להיחלש ועקב כך הם לא יוכלו לנקות את השיניים שלכם כמו שצריך משאריות מזון. גם האוכל שאתם צורכים עלול להיות הבעיה, כשתזונה שעשירה בחלבון ודלה בפחמימות עלולה לגרום לריח רע מהפה מה שמוביל למצב בשם קיטוזיס. התופעה הזו גם גורמת למשל לריח הרע שיוצא מהפה בעת צום.

מנפצים את המיתוס: נשיפה על כף היד לא עוזרת

הכרתם מספר שיטות לבדיקת ריח רע מהפה, אך למה אף לא אחת מהן הייתה נשיפת אוויר על כף היד והרחה? ובכן, על אף שמדובר בשיטה נפוצה שבה כמעט כולם משתמשים, האוויר שאתם נושפים על כף היד הוא לא אותו האוויר שיוצא לכם מהפה כשאתם מדברים, ועל כן הוא לא מהווה בדיקה יעילה לריח רע מהפה. בנוסף, גם אם אתם נושפים כמו שצריך מהחלק האחורי של הגרון אל תוך כף היד, האוויר מתנדף ממנה די בקלות, זאת בניגוד לשיטת הנשיפה לתוך כוס או שקית. אז בפעם הבאה שאתם רוצים לבדוק את ריח הפה שלכם, נסו את אחת השיטות שלמדתם – הן יעידו טוב יותר על מצבכם.
 
מקור התמונות: 5-Minute Crafts DIY
 

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.