המטבח הגאורגי נותן מקום מיוחד של כבוד לחומרי הגלם האיכותיים שגאורגיה בורכה בהם, ביניהם אגוזים, המשולבים במרבית המתכונים, שזיפים, שעועית ורימונים, בנוסף למגוון תבלינים כמו הזעפרן, והרוטב המוכר והידוע בשם טקמלי. מבחר המנות המוגשות לשולחן מלוות ביין איכות אותו חלק מהמשפחות המקומיות מייצרות בעצמן, שהוא סמיך ומתוק במיוחד ומהווה חלק מהחגיגה הגדולה והארוכה.
5 הרעיונות הבאים כוללים הצעות לסלטים, מנות עיקריות וקינוח, אשר יאפשרו לכם להרכיב ארוחה שלמה על טהרת המטבח הגיאורגי, או לבחור ולשלב כמה מהמנות בארוחות היומיומיות שלכם. המשיכו לקרוא וצאו למסע קולינרי שאין כדוגמתו. בתאבון!
אחת המנות הראשונות הפופולאריות ביותר במטבח הגאורגי בפתח כל ארוחה היא מנת חצילים מתובלים ואגוזי מלך. מדובר במנה טעימה במיוחד, שמוגשת לשולחן כשהיא קרה. המתכון הבא הוא חריף למדיי, כך שאם אתם מעוניינים להפחית ממידת החריפות הפחיתו מכמות התבלינים בהתאם לטעם.
מנות סלק פופולריות מאוד בגאורגיה, במיוחד בחודשי החורף הקרים. באמצעות המתכון הבא תוכלו ללמוד להכין סלט סלק ומיונז טעים ומרענן עם רוטב עגבניות גאורגי ותבלינים.
במתכון הבא תלמדו כיצד להכין מאכל גאורגי מסורתי שנקרא צ'אחוֹחבּילי. השם בא מן המילה הגאורגית "khokhobi" שפירושה "פסיון", אבל כיום המנה נעשית בדרך כלל עם עוף שלם או חזה עוף. כיוון שיש להשתמש בעוף מושרה במרינדה, תוכלו להשרות את העוף במרינדה לבחירתכם או להיעזר במתכון המוצע בהמשך.
חינקלי הן כופתאות פופולאריות מאוד עשויות בצק, שנחשבות לאחד המאכלים הלאומיים של גאורגיה. באזורים שונים בגאורגיה מכינים חינקלי עם מילויים שונים, כאשר בין הפופולאריים שבהם הם בשר בקר או טלה, גבינות, פטריות או מחית תפוחי אדמה. המתכון הבא יאפשר לכם להכין חינקלי במילוי בשר בקר טחון, שיהפוך את הארוחה שלכם לחגיגה טעימה במיוחד!
הריבה הבאה מורכבת מאגסים וסוכר, ומתובלת בציפורן ווניל. רבים אוכלים אותה בארוחות כקינוח בזכות עצמו, והיא יכולה גם לשמש כריבה למריחה על פרוסת לחם יחד עם תה. כך תוכלו להכין אותה וליהנות ממנה בעצמכם.
כתוב תגובה
תוכן התגובה:
שם מלא: